OVER ONS

TO THE POINT

Sport, Ontwikkeling en Ontspanning, daar staat SOOLancelot voor. Wij bieden sinds 2008 leuke workshops schermen aan. Een dynamische sport waarin je actief de ontspanning vindt en je jezelf kan ontwikkelen. Wij werken alleen met topinstructeurs met een achtergrond als oud international of bondscoaches.

HET BEDRIJF

SOOLancelot bestaat sinds 2008. De naam is een verwijzing naar Sir Lancelot en defensie, een combinatie waar de eigenaar affiniteiten mee heeft.

Sir Lancelot was een ridder van de ronde tafel in de mythe van koning Arthur. Het zwaardvechten is schermen geworden. Het schermen doet de eigenaar Arvid Oostveen al vanaf zijn zevende en het zwaardvechten is er later bijgekomen toen hij aan de toneelscholen les ging geven.

De letter SOO zijn een verwijzing naar defensie waar Arvid 12 jaar heeft gewerkt als topsporter schermen en als sportofficier. Bij de Luchtmacht was er een OS&O, Ontwikkeling Sport & Ontspanning. Die term was goed bruikbaar als SOO, en zo is de term SOOLancelot ontstaan.

Wil je de meest recente informatie over onze activiteiten, kijk dan ook op onze Facebook pagina.

DE EIGENAAR

Arvid Oostveen schermt vanaf zijn zevende jaar. Hij is beginnen in Utrecht. Daarna heeft hij bij verschillende clubs in Nederland getraind en uitgegroeid tot topsporter. Ter illustratie heeft hij deelgenomen aan vele trainingsstages, WK's, EK's en vele Nationale titels gewonnen. Als gevolg van zijn successen en teleurstellingen is hij rijker geworden in ontwikkeling en sloot hij in 2000 zijn scherm carrière af met zijn laatste Nederlandse titel, kampioen floret.

In 1992 is hij zijn trainerscarrière begonnen na de opleiding aan de CALO. Van clubcoach naar jong oranje coach en uiteindelijk in 2007 een periode van bondscoach op Papendal. In die periode heeft hij ook gewerkt bij defensie als sportofficier en zijn MASTER MBA Sportmanagement gehaald bij Wagner. Daar is de prikkel van ondernemen geboren.

In 2010 is Arvid eigenaar geworden van het Schermcentrum in Arnhem. Inmiddels geeft hij aan diverse doelgroepen les en is onderdeel geweest van diverse ontwikkelingen. In het Schermcentrum is ook de Schermclub Lancelot gevestigd waar hij eigenaar en trainer van is.

 

 


INGREDIENTEN

Sterk op de inhoud - humor - didactisch - methodisch - afspraak is afspraak - goede organisatie - passie - coaching - mooie programma's - Nederland, Duitsland en België- leiderschapstrainer - action types - conflicthantering - weerbaarheid - initiatiefrijk - leuke werkvormen

Van deze mix maken wij voor u een mooie en duurzame beleving.

 

SCHERMCENTRUM

Ons Schermcentrum stamt al vanaf 1985. Toen al de grootste van Nederland en in 1995 nog eens uitgebouwd waardoor er een bovenverdieping met Dojo mogelijk is gemaakt, er een praktijk voor fysiotherapie is aangeschoven.
De schermzaal heeft nu 9 elektrisch schermlopers met de officiële wedstrijdlengte en er is een schermwinkel en kantine aanwezig.

               SPORT- ONTWIKKELING-ONTSPANNING- LANCELOT

demonstratie schermen