Over Ons

De volgende ingrediënten passen bij ons.

sterk op de inhoud - humor - didactisch - methodisch - afspraak is afspraak - goede organisatie - passie - coaching - mooie programma's - op locatie in heel Nederland, maar ook België en Duitsland - leiderschapstrainer - action types - conflicthantering - weerbaarheid - initiatiefrijk - leuke werkvormen - oud bondscoach - oud International

Hiermee kunnen wij voor u een leuke en mooie workshop of training verzorgen.

workshop in de yurt over ons
Bedrijfstraining schermen over ons

Over ons en onze geschiedenis

Het bedrijf:

SOOLancelot bestaat sinds 2008. De naam is een verwijzing naar Sir Lancelot en defensie, een combinatie waar de eigenaar affiniteiten mee heeft.

Sir Lancelot was een ridder van de ronde tafel in de mythe van koning Arthur. Het zwaardvechten is schermen geworden. Het schermen doet de eigenaar Arvid Oostveen al vanaf zijn zevende en het zwaardvechten is er later bijgekomen toen hij aan de toneelscholen les ging geven.

De letter SOO zijn een verwijzing naar defensie waar Arvid 12 jaar heeft gewerkt als topsporter schermen en als sportofficier. Bij de Luchtmacht was er een OS&O, Ontwikkeling Sport & Ontspanning. Die term was goed bruikbaar als SOO, en zo is de term SOOLancelot ontstaan.

Wil je de meest recente informatie over onze activiteiten, kijk dan ook op onze Facebook pagina.

De eigenaar:

Arvid Oostveen schermt vanaf zijn zevende jaar. Hij is beginnen in Utrecht. Daarna heeft hij bij verschillende clubs in Nederland getraind en uitgegroeid tot topsporter. Ter illustratie heeft hij deelgenomen aan vele trainingsstages, WK's, EK's en vele Nationale titels gewonnen. Als gevolg van zijn successen en teleurstellingen is hij rijker geworden in ontwikkeling en sloot hij in 2000 zijn scherm carrière af met zijn laatste Nederlandse titel, kampioen floret.

In 1992 is hij zijn trainerscarrière begonnen na de opleiding aan de CALO. Van clubcoach naar jong oranje coach en uiteindelijk in 2007 een periode van bondscoach op Papendal. In die periode heeft hij ook gewerkt bij defensie als sportofficier en zijn MASTER MBA Sportmanagement gehaald bij Wagner. Daar is de prikkel van ondernemen geboren.

In 2010 is Arvid eigenaar geworden van het Schermcentrum in Arnhem. Inmiddels geeft hij aan diverse doelgroepen les en is onderdeel geweest van diverse ontwikkelingen:

  • Ontwikkeling visie 'Arnhemse School'
  • Mede oprichter Lancelot Schermclub
  • Ontwikkeling rolstoelschermen Nederland
  • Ontwikkeling schermen voor kinderen binnen het autistische spectrum
  • docent en leerplanontwikkelaar schermen aan de toneelscholen HKU en Artez
  • Choreograaf en docent toneelschermen bij diverse producties
  • Ontwikkeling bedrijfstrainingen en workshops voor SOOLancelot

Inmiddels heeft Arvid na de top sportcarrière opnieuw zijn naam gevestigd in Nederland, maar nu op het vlak van toneelschermen, workshops, bedrijfstrainingen en zijn schermwinkel 'schermmateriaal.nl'

Het bedrijf als Arvid ontwikkelen zich uiteraard nog steeds. De ontwikkelingen van de tijd en de drang naar verbetering zijn prikkels die het allemaal leuk houden.