Schoolschermen

Kennismaken met de schermsport

Schoolschermen is een uitdagende activiteit waarbij wij op school een clinic schermen verzorgen. Eveneens is het mogelijk om de clinic bij Soolancelot (schermcentrum in Arnhem) te doen.De duur van de lessen kunnen wij naar uw wens aanpassen.

Doelgroepen:

  • Vanaf groep 4 basisschool tot en met het HBO/WO.
  • Speciaal onderwijs.

Eenmalige workshop

Kennismaken met schermen in korte tijd. De leerlingen krijgen uitleg over de wapens, leren de basisbewegingen om te kunnen spelen en enkele spelregels en gebruiken van het schermen. Natuurlijk sluiten wij af met partijschermen. Een leuke en uitdagende workshop voor tijdens de gymles of sportdag.

Cursus van meerdere lessen

Bovenop de bovenstaande introductie leren de kinderen in een paar lessen een aantal technieken en tactieken. Ook houden de kinderen een toernooi en leren ze de rol van scheidsrechter. Schermen is niet de makkelijkste sport en daarom nemen wij de tijd voor een goede opbouw.

Tarieven

Wij hebben verschillende pakketten op maat ontwikkeld voor de scholen.

Methodiek

Wij beschikken over een goed doordachte methodiek waarbij we, stap voor stap en met veel plezier in het spel, de leerlingen op weg helpen naar een partij schermen. Het kind zou zich eventueel kunnen aanmelden bij een schermclub.

De methodiek is tot stand gebracht door Arvid Oostveen (oud bondscoach floret) en Georges Derop (bondscoach sabel) en is tevens  overgenomen door de schermbond KNAS.

Wilt u als docent zelf schermlessen gaan geven?

Bovengenoemde schermleraren hebben ook een lesmap ontwikkeld voor docenten in het onderwijs. Wij kunnen de docenten door middel van bijscholing op weg helpen om goed onderricht in het schermen te geven.

Zelf uw uitrustingen kopen

Er zijn verschillende leveranciers in Nederland. De meeste daarvan zijn gericht op de sport en de wedstrijdsport. Soolancelot en de Nijha zijn twee leveranciers die gericht zijn op

schermboek georges arvid

wat het onderwijs nodig heeft. Buiten de schermmaterialen leveren zij ook scherm-ondersteunende materialen zoals de lesmap en diverse evenwicht en coördinatie materialen.

De lesmap is te bestellen via de KNAS, Nijha en Soolancelot.

MenuPakketLessenPrijs
Menu 1WorkshopKennismakingsles€ 135,-
Menu 2Sportdag4 groepen kennismakingslessen€ 400,-
Menu 3Cursus3 lessen voor 1 groep€ 350,-
Menu 4Materiaalhuur uitrusting p.p.€ 6,-
Menu 5Levende geschiedenis lesLes geschiedenis middelweeuwen
1 les
€ 135,-

€ 125,-
Menu 6InstappenBijscholing docenten p.p.
Lesmap
€ 150,-

€ 30,-
*De lessen duren gemiddeld 50 tot 90 minuten.

*De prijzen zijn excl. 9% BTW en vervoerskosten.

*U kunt de schermmaterialen zoals in de lesmap staan ook aanschaffen.

*De prijs voor de cursus geldt voor scholen in de regio Gelderland.